İnce cidarlı çelik yapılar oldukça yaygın bir kullanım alanına sahiptir ve az katlı hafif hem ticari hem de barınma tipi yapılarda sıklıkla kullanılır. Bu yapıların temel taşıyıcı sistemi olarak yer edinirler. Ayrıca bölücü duvar niteliğinde de kullanımları mevcuttur. Genel olarak Amerikan tarzı müstakil binalarda da kullanılırlar. Depreme dayanıklı özelliği sayesinde çok sayıda alanda kullanılmaya başlanmıştır. Bunun yanı sıra maliyetten de tasarruf sağlayan bir özelliği vardır. Kolay şekilde inşa edilmesi sayesinde kişilerin zamandan da kazanmasına yardımcı olur. İnce cidarlı çelik kolay şekilde bükülebilme ve şekil alma özelliğine sahiptir. Bu nedenle kullanım konusunda büyük bir kolaylık sağlamış olur. Çeşitli amaçlara uygun olarak ince cidarlı çelik yapılar sık şekilde kullanılırlar. Çoğu firma maliyeti düşük olduğu için bu alana yönelmeye başlamıştır. Kullanım ömrü açısından da kişilere yeterli sonuç verir.

En önemli özelliklerinden birisi de yangına ve yüksek sıcaklıklara karşı dayanıklı olmasıdır. İnce cidarlı çelik yapılar bu sayede daha güvenli bir ortam sağlamış olur. Aleve karşı dayanıklı olsa da, böyle bir durumla karşı karşıya kaldığında taşıyıcılığını yitirmesi mümkündür. Bu riskin ortaya çıkmaması için dış yüzeyin korunmasını farklı yöntemler ile sağlamak mümkün olacaktır. Uygulanacak yöntemler arasında dış yüzey kaplama metodu bulunur. Sık şekilde kullanılan panel kaplama, oldukça güvenli bir seçenek olarak karşımıza çıkar. Alçı panel ve alçı fiber paneller duvar ya da tavanda yangın dayanımını oldukça iyi bir şekilde arttırır. Yaklaşık olarak 2 saatlik bir koruma meydana getirmiş olurlar.

İnce Cidarlı Çelik Yapılar Nasıl Olur?

Genel olarak soğuk şekillendirilmiş olan ince cidarlı çelik, normal çelik yapılara göre farklılık gösterirler. Bu nedenle tasarım ve uygulama sırasında uzman kişiler tarafından kontrol edilmelidir. Özel olarak bu işlemlerden geçmesi kullanım alanlarında çeşitli problemlerin de ortaya çıkmamasına yardımcı olacaktır. İnce cidarlı çelik yapılar farklı kalınlıklarda oluşturulurlar. Genel olarak kalınlıkları 1,5 – 4 mm arasında değişiklik gösterirler. Bu kadar ince bir yapıya sahip olmaları sayesinde oldukça kolay biçimde şekil alabilirler. Gerekli noktalarında kesme ya da delme işlemleri de zahmetsiz biçimde yapılır. Bu işlemlerden geçtikten sonra, kişilerin istediği profillere uygun olarak teslimatı gerçekleşir ve kullanıma hazır hale gelmiş olur.

İnce cidarlı çelik yapıların en bilinen özelliklerinden birisi de oldukça hafif, esnek ve sağlam olmasıdır. Ancak çok katlı alanlarda kullanıma uygun değildir ve bu tip yerlerde yeteri sağlamlık elde edilmesi mümkün olmaz.